Magyar Scirocco Klub


  A Klub 2000-ben alakult. Pár budapesti lelkes VW Scirocco tulajdonos (a későbbi Elnökség) úgy gondolta, hogy jó lenne összefogni a magyar Sciroccosokat egy találkozó erejéig.

  Kezdetleges szórólapokat gyártottunk majd szélvédő mögé biggyesztve illetve az utcán "letámadva" toboroztuk a típustársakat. Végül az ezredforduló nyarán kb. 30 autót sikerült a Felvonulási Térre csábítanunk.
Történetünk itt kezdődött és a tervezett egy találkozóból azóta sok lett, pici lépésekkel hivatalos egyesületté váltunk, egyre bővülő tagsággal, színvonalas rendezvényekkel, szolgáltatásokkal.

Büszkék vagyunk arra, hogy úttörők lehettünk, hiszen a hazai VW társadalomban egyedül csak a bogarasok rendelkeztek klubbal, előttünk úgy mond nem volt szervezett Volkswagen márkaklub Magyarországon.
A Scirocco Klub arra törekszik, hogy a magyarországi VW Scirocco és Corrado tulajdonosok számára olyan klubéletet biztosítson, ahol tagok informálódhatnak, érdemi segítséget, támogatást kaphatnak a javításokhoz, karbantartáshoz, tuningoláshoz. Számos partnerrel (szerelőmesterek, VW bontók, minőségi alkatrészgyártók stb.) működünk együtt, amelyeknél igazolvánnyal rendelkező tagságunk kedvezményeket kaphat.

A Scirocco nem mindennapi. Szó szerint is, hiszen ritkán látni már az utakon. Sokan nem is ismerik ezt a "régi" Volkswagen járgányt. Mi azért vagyunk, hogy még többen megismerjék és bízunk benne, hogy a 70-es, 80-as évek német Karmann „sportautói" nálunk reneszánszukat élik majd. Akinek van egy ilyen autója, annak nem kell magyarázni, miért vagyunk megbolondulva érte. A megszállottság azonban önmagában nem elég. Segítünk a tulajdonosoknak, hogy kellő szakértelemmel és odafigyeléssel minél több Sciroccot őrizzünk meg. A Klub budapesti székhelyű, minden találkozónk első része itt zajlik, mégis az ország szinte minden szegletéből van már lelkes tagunk.

Évente 4 találkozót szervezünk:
Minden negyedév első szombatján, délelőtt 10 órától Budapesten, a Felvonulási Téren.
(azaz január, április, július, október első szombatja)

Ezeken hagyományos program az autószépségverseny, természetesen kategóriákra bontva. (Scirocco I, Scirocco II, Corrado). Mindig különdíjjal jutalmazzuk, aki a legtávolabbról érkezik hozzánk. A gyülekező után általában elvonulunk közösen vidéki helyszínekre, ahol vegyesen rendezünk gyorsulási futamokat, tájékozódási ralit, 2 napos kempingezést, ügyességi versenyeket, illetve kötetlen kirándulásokat.

A Klub összefog, támogat, segít.

Miért érdemes Scirocco Klub taggá válnod?

 • A klub által szervezett találkozókon díjtalanul vehetsz részt! (illetve nagyobb rendezvényeken jelentős engedmény jár)
 • Kedvezményeket kapsz partnereinknél! (alkatrészek, autójavítás, gumi, kipufogó stb.)
 • Rendszeresen értesítünk a Scirocco/Corrado rendezvényekről, találkozókról, kirándulásokról!
 • Biztonságban tudsz Sciroccozni, mert információval, dokumentációkkal segítjük a tagokat!
 • Kirándulásokat szervezünk! (pl.: német-holland találkozók látogatása, szalonnasütés, fürdés, gokartozás stb.)
 • Vidám társaság tagja lehetsz!
 •  

  Tagsági:
  Az éves díj 5000 Ft. Létezik egy kombinált tagdíjunk is, amely magában foglalja a VW Depo éves előfizetését is. Ennek összege 10000 Ft. A befizetést elsősorban banki átutalással lehet intézni.

  Elérhetőségek:

  Szabó Lászlóelnökmacsek@scirocco.hu
  Általános kérdések  info@scirocco.hu